Stadsboeren Deventer in Fooddock

Stadsboeren Deventer en Fooddock starten lokale voedselketen
Fantastisch initiatief! Vier boeren uit de omgeving Deventer slaan met foodhal Fooddock de handen ineen om een lokale voedselketen in te richten. De boeren gaan direct hun biologische producten te koop aanbieden bij Fooddock. Zondag 22 oktober openen de biologische boeren hun shop in de foodhal in Deventer.

‘Met deze samenwerking komen een aantal grote trends bij elkaar’, aldus stadsboer Rick Huis in ‘t Veld. ‘Lokale, biologische producten direct uit de omgeving van Deventer en de beleving van de foodhal. De passie voor puur en eerlijk eten is wat ons bindt. Op deze manier maken we het nog eenvoudiger om te genieten van echt goede ingrediënten!’ Ook Frank Hulscher van Fooddock, is ontzettend blij. ‘We creëren iets unieks door de afstand tussen stad en platteland letterlijk te verkleinen! Elk weekend maakt een kok gerechten van de lokale ingrediënten. En om de opening te vieren organiseren we de Stadsboer toer op 22 oktober a.s.: een rondleiding op de boerderij, met een proeverij bij de shop in Fooddock.’Meer info over de Stadsboertoer. Twee pachters van IJssellandschap nemen deel: Annette Harberink van Natuurderij Keizersrande (Melkkoeien en Akkerbouw) en en Berrie Klein Swormink die zijn Brandrode runderen veelal in de uiterwaarden heeft lopen. De twee andere boeren zijn Jopie Duijnhouwer (tuin- en akkerbouw) en Rick Huis in ’t Veld (melkkoeien). 

‘Van oudsher zorgden de boeren voor de stad en de stad voor de boeren’, zegt stadsboerin Annette Harberink. ‘Tot het einde van de vorige eeuw verkochten we onze producten direct op De Brink. Nu pakken we de draad weer op brengen we deze verbinding opnieuw tot stand!’
Meer informatie over de stadsboeren HIER

Persbericht – 8 oktober 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *