Rentmeesterdag 6 okt Sion

Symposium “Rentmeester van de toekomst
750 jaar volharding en verandering

750 jaar
IJssellandschap viert haar 750e verjaardag. Dat vieren wij met het symposium ‘Rentmeester van de toekomst’.

Hoe wordt u rentmeester van de toekomst?
Rentmeesterschap is actueel in vele beroepen en sectoren. Tijdens deze feestelijke dag onderzoekt u uw rentmeesterschap vanuit verschillende invalshoeken en met diverse werkvormen. In  casussen uit verschillende sectoren bespreken we de taaiheid en soepelheid van het rentmeesterschap.
Voor wie?
Dit symposium is bestemd voor iedereen die te maken heeft met rentmeesterschap, bijvoorbeeld bij het beheer van landerijen en onroerend goed, in de rechtspraak, zorg, waterschappen, familiebedrijven, overheden etc.
Locatie
Abdij Sion is onze locatie van inspiratie. Sinds de monniken naar Schiermonnikoog vertrokken, bepalen volharding en verandering hier de orde van de dag.
Programma
Ontvangst en introductie
U wordt ontvangen  in stijl van de abdij. In de introductie wordt zowel 750 jaar IJssellandschap uitgelicht als de (nieuwe) ontwikkeling van abdij Sion.  Dagvoorzitter is Hannie te  Grotenhuis.
Forum
In het forum beproeven 4 forumleden het geheim van rentmeesterschap. Forumleden zijn:  Margreet Blaisse, president van de rechtbank Gelderland,  Alfred van Hall, dijkgraaf Hunze en Aa, Ruud Klarenbeek, directeur van zorginstelling J.P. van der Bent  en Ilse Matser, lector familiebedrijven.
Na dit forum test u zelf je rentmeesterschap.
Lezingen
Filosoof Karel van Haaften neemt u mee in de filosofie en betekenis van rentmeesterschap en  hoogleraar Gerda van Dijk zal u laten zien dat organisaties veel kunnen leren van de continuïteit en verandering in ecosystemen.
Lunch
U geniet van een lunch in kloosterstijl (bruin brood en bier)
Casussen
U verdiept uw inzicht in rentmeesterschap d.m.v. de techniek van intervisie bij zeer uiteenlopende casussen (landgoederen, natuur en landschap, familiebedrijf, onroerend goed, rechtsspraak, landbouw, waterschap enz.).
Reflectie 
We sluiten af met een reflectie op de dag.
Praktische informatie
Datum en tijd:   6 oktober, 9.30 – 17.00 uur
Locatie:   Abdij Sion, Vulikerweg 6, 7431 PJ Diepenveen
Kosten, deelnemers  175 euro , max. 150 deelnemers
Inschrijven en info:  rentmeester@ijssellandschap.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *