De Natuur in en Corona

De natuur in? Volg de richtlijnen

Update 3 april: Het wordt heerlijk weer dit weekend. Temperaturen van 20 graden worden vermeld en dat is natuurlijk fijn.  Men houdt zich goed aan de afgesproken richtlijnen en toch zijn we ook bezorgd gezien de ervaring van 2 weekenden geleden.  We begrijpen dat je juist in deze onzekere tijd wil genieten van de natuur maar ons advies is echt: Blijf thuis!

En mocht je toch naar buiten moeten/willen verzoeken wij nogmaals met klem: zoek een rustig gebied op waar voldoende ruimte is.  Hou ten alle tijden afstand van elkaar! Met name Landgoed Nieuw Rande en de Haere, maar ook in de Ossenwaard langs de IJssel zijn gebieden waar het normaliter (pre-corona) druk kan zijn.  DUS: Gebruik je gezonde verstand en volg de richtlijnen van het RIVM.  Speciaal ook voor de jongeren en nu het water weer gezakt is: Ga ook niet langs de IJssel recreëren.  Gezondheid van ons allen staat voorop en daarbij willen wij voorkomen de gebieden te moeten afsluiten. 

Onze landgoederen en de natuur blijven dus voorlopig ‘geopend’.  Geplande excursies vervallen, en ook onze natuurwandelingen met senioren zijn helaas opgeschort. Vooral dat laatste betreuren we omdat de deelnemers de hele winter hebben uitgekeken elkaar weer te ontmoeten en samen naar buiten te gaan.

Indien je naar buiten gaat,  neem dan de volgende richtlijnen strikt in acht:

• Ga alleen of met een minimaal aantal (gezinsleden)
• Houd minimaal 1,5 afstand van anderen
• Vermijd de drukke momenten en gebieden
• Voel je je enigszins verkouden/grieperig, blijf thuis!
• Onze natuurkampeerterreinen zijn tot nader order gesloten.

Omdat de inzichten onderhevig zijn aan verandering, volg svp de laatste richtlijnen van het RIVM