‘Bosbaas’ Gerrit Klijn Velderman gaat met pensioen

Gerrit Klijn Velderman, al 36 jaar ‘de bosbaas’ bij IJssellandschap gaat met pensioen.  Officieel pas in oktober maar door zijn verlofdagen is hij vanaf nu al aan het genieten van zijn nieuw verworven vrije tijd. Door zijn collega’s is hij op zijn laatste werkdag bij dag en dauw op passende wijze, met de trekker dus, opgehaald om samen met zijn vrouw Dini, voor de laatste keer richting de werkplaats aan de Raalterweg in Schalkhaar te gaan. Natuurlijk na eerst nog een ere-ronde door het dorp Diepenveen, waar Gerrit al zijn hele leven woont.

‘Bosbaas’ is dan wellicht niet zijn favoriete en officiële titel (dat is namelijk ‘bedrijfsleider buitendienst’), maar Gerrit is  dé man van het IJssellandschapterrein en specifiek op het gebied van bos.  Zijn kennis, netwerk en kunde zijn ongekend en als er iets aan de hand is, dan weet Gerrit altijd wel een oplossing.   Het zit waarschijnlijk in de genen, want bijzonder is dat zijn vader ook ‘bosbaas’ was bij de Verenigde Gestichten, de voorloper van IJssellandschap. Ze hebben zelfs nog 5 jaar samengewerkt.

Al is het afscheid pas officieel in oktober, we missen hem natuurlijk nu al. Gelukkig is sinds februari Klaas Brand in dienst bij IJssellandschap, als terreinmedewerker Bos. Hij heeft een tijdje met Gerrit mee kunnen lopen om hem nu officieel op te volgen.

De structuur binnen de (groene) buitendienstmedewerkers is  gewijzigd met het vertrek van Gerrit en daarmee de functie van 1 bedrijfsleider buitendienst.  Naast Klaas zijn Tino van Beek als terreinmedewerker Natuur en Gerrit Riezebos als terreinmedewerker Park/Landgoed verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in onze gebieden.  Zij worden hierin bijgestaan door Ab Zwiers, Gerhardus de Ruiter, Jan Slot en Henk Jan Kolk. Als er vragen zijn over praktische zaken in het (IJssel)landschap dan kun je, afhankelijk van wat het betreft bij een van deze specialisten terecht. Naast de groene medewerkers werken er vanuit de werkplaats ook 3 medewerkers op het gebied van onderhoud aan onze gebouwen: Guus Boon (timmerman), Jan Gerritsen en Ronnie Minnen (schilders).

In oktober zwaaien we met elkaar Gerrit definitief uit.  Mocht je in het kader van zijn pensionering een persoonlijk berichtje aan Gerrit willen sturen, dan kan dat via info@ijssellandschap.nl  We zorgen ervoor dat het bij hem terecht komt.

Gerrit is een tijdje geleden geïnterviewd over 36 jaar IJssellandschap en wat er in die tijd allemaal voorbij is gekomen. Voor zijn verhaal klik op de foto hieronder.